Svet

Trampove pristalice bojkotuju "Netfliks": Šef striming kompanije podržao Harisovu

Pretplate na striming platformu su u padu nakon što je njen suosnivač podržao Kamalu Haris
Trampove pristalice bojkotuju "Netfliks": Šef striming kompanije podržao HarisovuGetty © SOPA Images / Contributor

"Netfliks" se suočava sa talasom otkazivanja pretplate u SAD otkako je direktor striming platforme podržao Kamalu Harisu i donirao milione dolara njenoj predsedničkoj kampanji, preneo je "Blumberg".

Suosnivač "Netfliksa" Rid Hejstings podržao je kandidata demokrata još u julu, dan nakon što se američki predsednik Džozef Bajden povukao iz izborne trke.

Dan kasnije, Hejstings je obelodanio da je donirao sedam miliona dolara Odboru za političku akciju (PAC) Kamale Haris, organizaciji koja objedinjuje doprinose članova za kampanju i donira ih kampanjama kandidata.

Ubrzo nakon toga, pristalice republikanskog kandidata, bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, počele su da pozivaju ljude da bojkotuju "Netfliks".

Stopa otkazivanja se skoro utrostručila u SAD, navela je agencija, pozivajući se na podatke istraživačke firme "Antena", koja je navela da je 26. jul bio najgori dan kada je reč o otkazivanju pretplate.

Harisova je zvanično nominovana za predsedničkog kandidata Demokratske stranke 5. avgusta.

Hešteg #CancelNetflix je i dalje u trendu na Iksu. "Blumberg" ipak navodi da je još jedan od razloga za otkazivanje pretplate, postepeno ukidanje najjeftinije verzije "Netfliksa".

image