Dugine boje za Belu kuću i dreg kraljice za malu decu

Kako je protekla kontroverzna proslava novog američkog zakona koji štiti istopolne brakove?

Nekoliko sati nakon što je predsednik SAD Džozef Bajden potpisao novi zakon kojim se garantuje federalna zaštita istopolnih brakova, Bela kuća je zasijala duginim bojama koje su simbol LGVT zajednice, a za prisutne su nastupale dreg kraljice poznate po skandalima koji su uključivali decu i maloletnike.

Domaćini ekstravagantne ceremonije potpisivanja bili su Bajden, potpredsednica SAD Kamala Haris, predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi i lider većine u Senatu Čak Šumer, a kako prenose američki mediji, u manifestaciji su učestvovale i "brojne LGBT ikone" poput pevača Sema Smita i bivšeg predsedničkog kandidata Pita Budidžidža.

Bajden je na događaju osudio mržnju "u svim njenim oblicima".

"Ovaj zakon i ljubav koju on brani zadaju udarac mržnji u svim njenim oblicima, i zato je ovaj zakon važan svakom Amerikancu", rekao je Bajden i dodao da su "rasizam, antisemitizam, homofobija i transfobija povezani, ali da je protivotrov za mržnju ljubav".

Bela kuća je najavila da će nakon potpisivanja zakona uslediti "prikladna žurka" i nastupi "muzičkih gostiju", ali je nije objavila imena izvođača.

Ipak, mediji su otkrili da su na Bajdenovoj proslavi nastupale dve dreg kraljice koje su javnosti poznate zbog kontroverznih dreg nastupa za decu.

Dreg kraljicu Marti Kamings "proslavio" je viralni video na kome se vidi kako našminkan, u ženskoj odeći, sa perikom, u mrežastim čarapama i štiklama sedi na šanku u baru i dvogodišnjem detetu peva dečiju pesmicu "Beba ajkula".

Mediji su ukazali na tvit ovog zabavljača Bajdenove administracije: "Deca su napolju da pevaju i puše k…."

"Ko god misli da dreg nije za decu greši, dreg je izraz, a deca su bića koja nemaju predrasude, nije ih briga šta ste obukli, važno im je samo ono što izvodite", rekala je jednom prilikom Kamings, koji se inače vatreno zalaže za aktivnosti u kojima dreg kraljice deci čitaju priče.

Druga potvrđena Bajdenova zabavljačica je Brita Filter, koja je nastupala u crkvi za učenike srednjih škola, kojima je nakon nastupa pričala o dregu i LGBT ponosu.

Novi američki zakon koji su sinoć slavili zvaničnici Bajdenove administracije ukida definiciju braka kao zajednice muškarca i žene, a ima za cilj da, pored međurasnih brakova, zaštiti gej brakove ukoliko Vrhovni sud SAD ikada poništi presudu iz 2015. godine u slučaju Obergefel protiv Hodžisa.