Svet

Liban zatražio diplomatsku pomoć od Rusije

Moskva je jasno stavila do znanja da ruski zvaničnici obavljaju mnogo telefonskih razgovora kako bi prikupili podršku za mirno rešenje, ukazao je ambasador Libana u Rusiji Šauki Bu Nasar
Liban zatražio diplomatsku pomoć od Rusije© Konstantin Kokoshkin/Global Look Press

Liban je zatražio od Rusije diplomatsku pomoć u rešavanju sukoba na Bliskom istoku, a Moskva već "obavlja mnogo poziva" širom sveta, rekao je ambasador Libana u Rusiji Šauki Bu Nasar za ruske medije.

"Tokom sastanaka sam zatražio da se intenziviraju diplomatski napori u kontaktu sa svim zainteresovanim i uticajnim stranama na Bliskom istoku i celom svetu, uključujući UN i druge međunarodne organizacije. Moskva je jasno stavila do znanja da ruski zvaničnici obavljaju mnogo telefonskih razgovora kako bi prikupili podršku za mirno rešenje", rekao je ambasador.

On je podsetio da su se nedavno ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef libanske diplomatije Abdala Bu Habib sastali u UN.

"Oni su takođe razgovarali o situaciji u Libanu. Lavrov je informisao našeg ministra o spremnosti Rusije da uloži sve neophodne napore kako bi se okončao sukob na Bliskom istoku i konkretno u Libanu", istakao je libanski diplomata.

image