Novi detalji iz memoara Borisa Džonsona: Netanjahu mu podmetnuo uređaj za prisluškivanje u toaletu

"Dejli telegraf" prenosi da izraelska ambasada nije želela da komentariše navode bivšeg britanskog premijera, ali otkriće dodaje iznenađujući obrt ionako složenom odnosu između dve ličnosti

Bivši premijer Velika Britanije Boris Džonson tvrdi da mu je izraelski premijer Benjamin Netanjahu podmetnuo uređaj za prisluškivanje i to dok je koristio toalet u zgradi britanskog Ministarstva spoljnih poslova, u kojoj je boravio tokom sastanka 2017. godine.

Džonson u svojim memoarima, koji će biti objavljeni 10. oktobra, navodi da je njegov bezbednosni tim otkrio uređaje za prisluškivanje u toaletima nakon Netanjahuove posete.

"Bibi je tamo proveo neko vreme – to je možda a možda ni nije slučajnost, ali mi je rečeno da su kasnije, kada su obavljali redovno čišćenje, pronašli uređaj za prisluškivanje u klozetskoj šolji", napisao je bivši britanski premijer prisećajući se sastanka.

"Dejli telegraf" prenosi da izraelska ambasada nije odgovorila na komentar, ali otkriće dodaje iznenađujući obrt ionako složenom odnosu između dve ličnosti.

Podsećanja radi, Džonson je u memoarima otkrio niz interesantnih detalja poput toga da je kraljica Elizabeta II bolovala od raka kostiju, kao i da je predsednik Francuske Emanuel Makron je pokušao da natera Veliku Britaniju da pati zbog Bregzita.

Takođe, on je u knjizi priznao da je tokom vrhunca pandemije kovida, razmišljao da izvrši invaziju na Holandiju kako bi zaplenio njihove anti-kovid vakcine.

Džonson je otkrio da je Oružanim snagama naredio da razmotre da li je moguće izvesti vodeni napad na skladište u Lajdenu, u kome se nalazilo pet miliona doza vakcine "Astra-Zeneka", za koje je Džonson smatrao da pripadaju Britaniji jer su u toj državi razvijene.