RT u izbegličkom kampu u Libanu: Umorni od izbegličkog života i izraelskog granatiranja (VIDEO)

Majka malenog Huseina Hidžazija pokušava da svoje dete, koje boluje od astme, oslobodi teškog napada kašlja uz pomoć dostupnih lekova, kojima je inače istekao rok trajanja

Brojni izbeglički kampovi neće moći da pomognu porodici Basama Hidžazija, stanovnika pograničnog grada Ajtaruna u južnom Libanu, da pronađe bilo kakav mir nakon dugog stradanja od prisilnog raseljenja, navodi se u novoj reportaži RT arapske redakcije.

Kao rezultat toga, bežeći od izraelskog granatiranja, Basam je završio u starom šatoru na obali u Bejrutu.

Majka malenog Huseina Hidžazija pokušava da svoje dete, koje boluje od astme, oslobodi teškog napada kašlja uz pomoć dostupnih lekova, kojima je inače istekao rok trajanja.

Dete zadržava dah, boreći se sa patnjom koja ga prati tokom prinudnog preseljenja. U duši mu se mešaju osećanja bola i nade u brz povratak u detinjstvo, koje su mu oduzele ratne strahote.

"Tata nas je doveo ovde. Naša kuća je granatirana. Pobegli smo. Napadi na našu kuću su nastavljeni. Moram da uzmem lek. Već sam umoran od života u kampu i ne mogu sve ovo da podnesem. Mi smo deca, gde je ceo svet? Niko ne misli o nama", kaže maleni Husein.