RT u Bejrutu: Više od milion ljudi raseljeno za nedelju dana (VIDEO)

Nakon što je Izrael počeo masovno bombardovanje juga, istoka Libana i južnih predgrađa Bejruta, stotine hiljada građana pobeglo je u sigurnija područja zemlje

Kako situacija na Bliskom istoku eskalira, stotine libanskih porodica ostaju bez krova nad glavom, bez pomoći i podrške – prinuđene da žive na obali u Bejrutu ili na otvorenim trgovima, u nadi da će biti primećene i da im se pruži ruka pomoći.

Nakon što je Izrael počeo masovno bombardovanje juga, istoka Libana i južnih predgrađa Bejruta, stotine hiljada građana pobeglo je u sigurnija područja zemlje.

Više od milion građana raseljeno je za nedelju dana.

Zbog ovakvog priliva ljudi, opremljeni centri za privremeni smeštaj postali su pretrpani, a u velikim gradovima nije ostalo stanova za izdavanje po pristupačnoj ceni.

Hotele iznajmljuju oni kojima materijalno stanje to dozvoljava. Ali nekoliko desetina hiljada ljudi, izgubivši sve, našlo se bukvalno na ulici.

"Došli smo ovde sa našim komšijama iz Nabatije. Živimo u stanu od moje sestre, koja živi u Australiji. Nismo znali ko je u stanu ni šta se dešava. Otvorili smo ga i ušli u njega", kaže za RT jedan od izbeglica.