Izrael i Ukrajina su puki izvršioci, SAD su glavna teroristička država

Danas imamo dve otvoreno terorističke države, iza kojih stoje SAD – Izrael i Ukrajinu. Ali, najveća teroristička država, pravi sponzor i pokretač terorizma su bez sumnje SAD. To je, jednostavno, američki stil, njihov potpis ispod svake velike akcije, pogotovo ukoliko je reč o borbi za svetsku hegemoniju, gde Vašington više ne bira sredstva

Izrael je ubio lidera Hezbolaha Hasana Nasralu i njegovu suprugu u napadu na podzemni bunker u stambenoj četvrti u Bejrutu, koristeći više od 80 bombi, uključujući ogromne američke "razbijače bunkera". Pre toga, 18. septembra, desio se izraelski napad detonacijama komunikacionih uređaja, koji je označio najveći teroristički sajber napad, u kome je ozleđeno ili ubijeno na hiljade nevinih ljudi, uključujući decu.

Ubistvo lidera Hezbolaha Hasana Nasrale dramatično je oslabilo ključni iranski faktor odvraćanja glavnog neprijatelja – Izraela, objavio je "Njujork tajms".

Iran je dugo tražio "proksije" (posrednike) u regionu, uključujući Hezbolah u Libanu, Hamas u Gazi i snage u Siriji, Jemenu i Iraku, kako bi služili kao prva linija fronta u dugotrajnoj borbi protiv Izraela, a sada je njegov najvažniji proksi, Hezbolah, desetkovan, tvrdi ovaj list.

Potom je usledio raketni napad Irana na Izrael, u kome je probijena izraelska protivvazadušna odbrana. Čuvena "Gvozdena kupola" nije ni mogla da reaguje.

Međutim, kako je nedavno zaključio izraelski "Harec": "Ubistvo Nasrale neće spasiti Izrael. Zapadna obala je na rubu eksplozije; zemlja i vojska su se zaglavili u uništenoj Gazi, a slična situacija je i sa taocima." Izraelska ekonomija je u stanju raspada, dodaje ovaj list, a "masovni pokolj koji je započeo u Gazi seli se u Liban".

Prema izjavi iranskog ministra spoljnih poslova Abasa Aragčija, za razliku od Izraela, čije su akcije usmerene protiv civilnog stanovništva, iranska raketna vatra bila je usmerena "isključivo na vojne i bezbednosne lokacije izraelskih snaga, koje su počinile genocid u Gazi i Libanu".

Hezbolah je narodni pokret otpora

Ideja da Iran koristi Hezbolah kao posrednika očigledno je pogrešna. Kako primećuje analitičar Džulijen Makfarlan: "Interesi Hezbolaha i Irana se često poklapaju, ali Hezbolah je narodni pokret otpora, koji je nastao tokom izraelske okupacije Libana 1982, i to pre svega kao nacionalistički pokret".

Drugim rečima: Iran nije stvorio Hezbolah, niti ga koristi za svoje ciljeve, stvorile su ga izraelska zverstva u Libanu. Iza izraelskog rata na Bliskom istoku, naravno, stoji glavni pokrovitelj terorizma danas u svetu: SAD.

Sada Arapi shvataju da moraju da se zajedno bore protiv Izraela, bez obzira na verske razlike, poput one koja deli sunite od šiita. Uostalom, Hamas čine i islamski suniti i hrišćani; Hezbolah je, kao i Iran, većinski šiitski. Danas šiiti pružaju ruku čak i saudijskim vehabijama.

Jemenski Huti su nedavno upotrebili projektil "palestina 2" za napad na aerodrom "Ben Gurion" u Tel Avivu, u vreme kada se izraelski premijer Benjamin Netanjahu vraćao u Izrael iz SAD.

Upravo se stvara ujedinjeni, sveislamski front protiv Izraela, koji predvodi Iran, a Iran, uzgred, uopšte i nije arapska zemlja.

 Legenda je rođena, otpor se nastavlja

Kakvo nasleđe je ostavio za sobom ubijeni vođa Hezbolaha Hasan Nasrala? Ljudi kao što je Nasrala moraju da znaju da u svakom trenutku mogu da budu ubijeni, tako da raspoređuju autoritet i odgovornost na kompetentne ljude, koji deluju iz senke.

Sličan je bio i način delovanja južnovijetnamskog Vijetkonga. "Vijetnam je gubio i dobijao, ali je na kraju pobedio", zaključuje Makfarlan. I zato neće biti nikakve promene politike Hezbolaha prema Izraelu. Ubistvo lidera Hezbolaha bilo je uzaludno: "Hezbolah će želeti i osvetu i pravdu. Ne nedostaje im vođa, niti oskudevaju u mučenicima."

"Možda je simbol nestao, ali legenda je rođena i otpor se nastavlja", izjavio je Sulejman Frangije, lider libanske hrišćanske političke partije Marada.

Danas imamo dve otvoreno terorističke države, iza kojih stoje SAD – Izrael i Ukrajinu. Ali, najveća teroristička država, pravi sponzor i pokretač terorizma su bez sumnje SAD. To je, jednostavno, američki stil, njihov potpis ispod svake velike akcije, pogotovo ukoliko je reč o borbi za svetsku hegemoniju, gde Vašington više ne bira sredstva.

Pre toga, globalisti su organizovali niz atentata: na slovačkog premijera Roberta Ficu, na iranskog predsednika Ebrahima Raisija, na čitav niz javnih ličnosti iz Rusije, poput pisca Zahara Prilepina ili Darje Dugine, kao i masovne terorističke napade, kao što je onaj na koncertnu salu u Moskvi. I biće ih nesumnjivo još.

Kako primećuje ruski geopolitičar Aleksandar Dugin: "Sada je teško nazvati Izrael drugačije osim terorističkom državom. Isto važi i za SAD i za tamošnje demokrate, koji u potpunosti podržavaju terorističke akcije Izraela. Ovo je jasna poruka svima koji još nisu shvatili da živimo u doba otvorene diktature, u kojoj vladaju ubice i psihopate, koju se se dočepali svetske vlasti."

Trojanski konji Zapada

Postoji još jedan važan aspekt u terorističkim akcijama SAD: tehnologija. Digitalizacija, veštačka inteligencija, itd.

Mi se radujemo tehnološkom razvoju, ali pri tome ne razmišljamo o drugoj strani medalje, smatra Dugin: tehnologija može da nas kontroliše, špijunira, pa čak i da nas ubije: "Tehnologija ubija." Mi naivno i slepo verujemo veštačkoj inteligenciji, ali pri tom zaboravljamo da čak i jednostavni elektronski uređaji ubijaju.

To je "mračna strana tehnologije", koju, bez mnogo razmišljanja, uključujemo u svoj život. Pjedžer može da ubije isto kao i ajfon, sutra možda toster ili veš mašina. Sva ova tehnologija nastala je isključivo na Zapadu.

To su "trojanski konji Zapada", zaključuje Dugin: "Mi puštamo lisicu u kokošinjac, trojanskog konja u grad. Zar ništa nismo naučili iz Ilijade?"

Ono što se upravo dogodilo u Libanu, sutra se može dogoditi u Rusiji, ili bilo gde u svetu. To je "poslednje upozorenje".

Ali, ne ubija tehnologija, već ljudi, koji imaju svoja konkretna imena i prezimena. Ubijaju američki neokonzervativci, cionisti, ukrajinski nacisti... Na primer, strah od veštačke inteligencije uopšte nije proširen u Kini. Kako kaže stara izreka: "Nož nije ni dobar ni loš, već greši onaj koji ga hvata za oštricu".

U ovom trenutku, Izrael ponovo pokušava da stvori svoju "veliku državu". Ovde se, zapravo, radi o iščekivanju dolaska "Mesije", koji će sve zemlje i narode sveta potčiniti Izraelu, ali je, u hrišćanskom i muslimanskom shvatanju, ova figura samo lažni mesija, Antihrist ili Dadžal. Kako dodaje Dugin: "Trenutne akcije izraelske ekstremno desničarske vlade, pod premijerom Benjaminom Netanjahuom, cionisti vide kao utiranje puta njegovoj vladavini."

Ipak, iza terorističkih akcija Tel Aviva ili Kijeva stoji Vašington, koji je pravi "novi Izrael". Mi živimo u doba otvorenog, neskrivenog terorizma SAD, kome može biti izložen svako od nas. To je vrsta očajničke osvete za gubitak statusa svetskog hegemona. Tel Aviv i Kijev su samo "besni psi", koje Vašington drži na tankoj uzici.