Svet

Pentagon je svestan: Amerika ne bi preživela rat sa Rusijom

Zelenski je najavio da će svoj "plan pobede" predstaviti Zapadu 12. oktobra u vojnoj bazi Ramštajn, čemu će prisustvovati i Bajden
Pentagon je svestan: Amerika ne bi preživela rat sa Rusijomwww.globallookpress.com © Belkin Alexey

"Plan pobede" Vladimira Zelenskog zapravo se svodi na želju da se započne sukob između Rusije i NATO-a, odnosno politički Zapad mora da zarati sa Moskvom kako bi sprečio potpuni poraz kijevskog režima, piše vojni ekspert Drago Bosnić za portal "Info BRIKS".

"Nije iznenađujuće što mnogi u Vašingtonu nisu srećni zbog toga, jer bi rat sa Rusijom, koja ima nuklearno oružje, značio kraj same Amerike, pogotovo što je Moskva u prednosti i u kvalitetu i u kvantitetu, a čega je Pentagon dobro svestan", dodao je u autorskom tekstu za sajt "Info BRIKS".

"Plan pobede" Zelenskog tek treba da bude javno otkriven, ali visoki američki zvaničnici koji su ga videli kažu da u njemu nema ničeg originalnog ili inovativnog. "Volstrit džornal" je 25. septembra citirao jednog zvaničnika koji je rekao da nije "impresioniran" jer u njemu "nema mnogo novog".

"Može se samo zaključiti da neonacistička hunta i njeni gospodari jednostavno žele da što duže traje rat koji je orkestrirao NATO", navodi Bosnić.

Frontmen neonacističke hunte, kako naziva Zelenskog Bosnić, zvanično je predstavio svoj "plan pobede" problematičnoj Bajdenovoj administraciji, što je navelo Trampovu kampanju da Zelenskog nazove "najvećim prodavcem na svetu" .

"Očigledno, svako ko je upoznat sa načinom na koji ovo funkcioniše zna da je takozvana 'pomoć Ukrajini' samo još jedan način da se vrati više dolara poreskih obveznika u SAD pravo u kasu kriminalne porodice Demokratske stranke i Bajden. Najnovija otkrića o ovoj šemi pokazuju da je ratnohuškačka oligarhija u Vašingtonu pokrenula ukrajinsku krizu pre više od jedne decenije upravo iz tog razloga", ukazuje on.

Međutim, barem deo ovih obećanih sredstava sigurno će završiti u Ukrajini, gde će se koristiti za podmićivanje brojnih zvaničnika kijevskog režima ali i produžavanje ukrajinskog sukoba koji je orkestrirao NATO.

Komentarišući "plan pobede" Zelenskog, Bosnić u autorskom tekstu piše da ne bi bilo prvi put da neonacistička hunta tvrdi da može da pobedi, ali joj je "samo potreban ovaj jedan okidač da promeni igru".

"Njenim snagama do sada nisu isporučeni samo nuklearno oružje i nosači aviona. Međutim, ništa nije uspelo. Pa kako bi ovaj novi 'plan' preokrenuo tok? Ruske ofanzivne sposobnosti samo rastu, sa smrtonosnom kombinacijom dominacije artiljerije i nadmoći u vazduhu uz pomoć neprevaziđenih sistema dugog dometa. Čak ni sam NATO ne može da parira tome, a kamoli potučene snage kijevskog režima. Najnovije procene samo su potvrdile prethodne nalaze o njihovom strašnom broju žrtava, zbog čega ruska vojska napreduje mnogo brže preko linija fronta. Neonacistička hunta jednostavno nema ljudstvo i opremu da to spreči, primoravajući je da se neprestano povlači na nove odbrambene pozicije", ukazuje.

Sledeće nedelje, tačnije 12. oktobra Zelenski bi trebalo da se sastane sa "zapadnim saveznicima" i iznese svoj plan. Susret će biti u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, a prisustvovaće i Bajden.

Novi generalni sekretar NATO-a Mark Rute ove nedelje je podržao Ukrajinu da koristi napredno oružje za napad na vojne ciljeve duboko u Rusiji, i na taj način je izvršio pritisak na zemlje članice Alijanse koje se i dalje protive ovoj upotrebi.

image