Svet

Izrael gađao skladište oružja u Bejrutu i džamiju u Gazi: Pokrenuo i "protivterorističku operaciju"

Izraelska vojska je navela da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana
Izrael gađao skladište oružja u Bejrutu i džamiju u Gazi: Pokrenuo i "protivterorističku operaciju"© Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula "protivterorističku operaciju" u oblasti izbegličkog kampa Džabalija u severnom Pojasu Gaze.

U ranim jutarnjim satima, Izrael je gađao džamiju u Pojasu Gaze, a u napadu je ubijeno najmanje 19 ljudi, prenosi agencija AP. 

Kako se dodaje, pogođena je bogomolja u blizini glavne bolnice u gradu Deir el-Balah u koju su se sklonila raseljena lica.

Izrael je saopštio da je gađao komandno-kontrolni centar Hamasa smešten među civilima.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su protekle noći gađale lokacije u Bejrutu na kojima se, kako tvrde, nalaze skladišta oružja libanske grupe Hezbolah i druga "teroristička infrastruktura".

"Vazdušnim napadima prethodili su sveobuhvatni koraci kako bi se ublažila šteta po civile, uključujući upozorenje o pretećim udarima", navedeno je u saopštenju, prenosi Si-En-En.

Dodaje se da će IDF nastaviti svom silinom da gađa vojne objekte Hezbolaha.

Izraelska vojska je navela i da je rano jutros oko 30 projektila ispaljeno na izraelsku teritoriju iz Libana i da su neki projektili presretnuti, prenosi "Tajms of Izrael".

Trideset minuta posle ponoći oglasile su se sirene u oblasti Kirjat Šmona na severu Izraela.

IDF navodi i da su vazdušne snage oborile tri jurišne bespilotne letelice iznad Sredozemnog mora, od kojih jednu blizu obale Tel Aviva, prenosi Tanjug.

Libanska grupa Hezbolah saopštila je rano jutros da je raketama gađala izraelske vojnike u naselju Al-Manara i okolini na severu Izraela u, kako je navedeno, znak podrške palestinskom narodu i odbrani Libana.

Hezbolah je takođe naveo da je gađao izraelske snage u toj oblasti dok su evakuisale ranjene i ubijene vojnike.

image