Tupakova porodica angažovala advokata za ubistvo staro skoro 30 godina: U fokusu istrage Pi Didi

Didi je još 2008. godine negirao bilo kakvu povezanost s napadom na Tupaka

Porodica ubijenog repera Tupaka Šakura angažovala je tim ljudi predvođenih njujorškim advokatom Aleksom Spirom, koji će nastaviti da istražuju ubistvo jednog od najboljih repera u istoriji muzičke industrije, kao i to koja je uloga Šona "Didi" Kombsa u svemu tome, prenosi američki "Roling stoun".

Naime, Tupak Šakur imao je 25 godina kada je upucan dok se vozio u crnom BMV automobilu 7. septembra 1996. godine, a preminuo je 13. septembra od posledica pucnjave.

Bivši vođa bande, Dvejn "Kif Di" Dejvis, uhapšen je u septembru 2023. godine i optužen za jedno ubistvo smrtonosnim oružjem u vezi s napadom koji je uključivao Tupaka.

Iako bi njegovo suđenje trebalo da počne u martu naredne godine, Dejvis je ranije rekao kako mu je Pi Didi ponudio milion dolara za Tupakovo ubistvo.

Zanimljivo je da je i reper Eminem ranije upozoravao da je Didi odgovoran za Tupakovo ubistvo, te da je smrt repera Notorijusa Biga takođe bila naručena kako bi se fokus javnosti pomerio sa Tupakovog atentata. 

Didi je još 2008. godine negirao bilo kakvu povezanost s napadom na Tupaka. On je rekao da ni pokojni reper Notorijus Big ni on nisu znali da će se dogoditi napad.

Podsećamo, Pi Didi se trenutno suočava s optužbama za seksualno krijumčarenje i reketiranje koje su uključene u saveznu optužnicu u kojoj se navodi da je takođe učestvovao u otmici, prisilnom radu, podmićivanju i drugim zločinima.

Spiro je, inače, advokat školovan na Harvardu koji je glumcu Aleku Boldvinu pomogao u slučaju u kojem je bio optužen za ubistvo iz nehata 2021. godine, nakon što je na setu pucao i ubio rediteljku Halinu Hačins.