Hezbolah gađao sever Izraela, u Haifi ranjeno desetoro ljudi

Libanska grupa je saopštila da je salvom raketa "fadi-1" ciljala vojnu bazu južno od Haife

Libanska militantna grupa Hezbolah ispalila je rakete na Haifu, treći po veličini grad u Izraelu, saopštila je rano jutros izraelska policija.

Izraelski mediji su preneli da je deset osoba povređeno na severu zemlje.

Hezbolah je saopštio da je salvom raketa "fadi-1" ciljao vojnu bazu južno od Haife, a u medijskim izveštajima se navodi da su dve rakete pogodile Haifu, a pet grad Tiberijadu, prenosi Rojters.

Policija u tom gradu saopštila je da je u napadu oštećeno nekoliko objekata i da je primljeno nekoliko dojava o lakše povređenima koji su prevezeni u obližnju bolnicu.

U međuvremenu, izraelska vojska (IDF) je saopštila da su avioni ratnog vazuhoplovstva pogodili ciljeve koji pripadaju Hezbolahovom obaveštajnom štabu u Bejrutu, uključujući infrastrukturu za prikupljanje obaveštajnih podataka, komandne i druge objekte.

Tokom proteklih nekoliko sati, u vazdušnim napadima pogođena su skladišta oružja Hezbolaha u području Bejruta, navodi se u saopštenju IDF-a i naglašava da su nakon napada uočene sekundarne eksplozije što, kako se navodi, ukazuje na prisustvo naoružanja.

U izraelskim vazdušnim napadima takođe su pogođena Hezbolahova uporišta na jugu Libana i u oblasti doline Beka uključujući skladišta oružja, infrastrukturne objekte, komandni centar i raketnu lansirnu rampu, dodaje se u saopštenju IDF-a.

Opširnije o dešavanjima na Bliskom istoku pročitajte ovde.