Svet

Rampa za zapadni medij: Burkina Faso zabranila radio "Glas Amerike"

Visoki savet za komunikacije zabranio je emitovanje "Glasa Amerike" (VOA) na period od tri meseca u Burkini Faso, nakon emitovanja programa koji je mogao da naruši moral oružanih snaga Burkine i Malija
Rampa za zapadni medij: Burkina Faso zabranila radio "Glas Amerike"Getty © Stringer/Anadolu Agency

Visoki savet za komunikacije Burkine Faso zabranio je radio-stanici "Glas Amerike" da emituje program u toj zemlji na tri meseca nakon emitovanja programa, koji bi mogao da "naruši moral" vojske Burkine Faso i Malija, saopštila je novinska agencija te zemlje (AIB).

"Visoki savet za komunikacije zabranio je emitovanje 'Glasa Amerike' (VOA) na period od tri meseca u Burkini Faso, nakon emitovanja programa koji je mogao da naruši moral oružanih snaga Burkine i Malija", navodi se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, u emisiji 'Vašingtonski forum', emitovanoj 19. septembra, na privatnom burkinškom radiju "Uaga FM", jedan od govornika, Bagasi Kura, nazvao je "hrabrim" teroristički napad u prestonici Malija.

Osim toga, navodeći kao primer napad militanata u Barsalogu, u Burkini Faso 23. avgusta, Kura je rekao da se "ništa ne preduzima u pogledu bezbednosti".

Ističe se da je upravo iz tih razloga doneta odluka da se emitovanje programa obustavi na tri meseca, kao i da se do daljnjeg zabrani sinhronizacija domaćih medija sa međunarodnim.

image