Italijani uz Rusiju: "Iz Đenove grlimo Lugansk"

Bilbordi podrške Donbasu i Lugansku osvanuli su u Đenovi

Bilbordi sa porukama podrške stanovništvu Luganska i Donbasa pojavili su se sinoć na ulicama italijanskog grada Đenove, izjavio je jedan od pokretača te inicijative, novinar i osnivač Telegram kanala "Donbas Italija" Vinćenco Loruso.

"Italijani veoma podržavaju Rusiju, mnogi ne razumeju rusofobiju, ali se u Italiji malo govori o Donbasu. Pokrenuli smo kampanju kako bismo pokazali da stanovništvo Donbasa i cele Rusije, nije neprijatelj Italijana. I Zapad mora da shvati da su ovi ljudi napravili svoj izbor kada je Ukrajina izvršila samoubistvo odlučivši da ih napadne pre 10 godina", zaključio je Loruso.

Na plakatima su prikazane ruke koje se rukuju u bojama ruske i italijanske zastave, a u potpisu stoji da Rusija nije neprijatelj Italije uz natpis - "iz Đenove grlimo Lugansk".

U italijanskom gradu Đenova prekjuče je održan i neobičan događaj u čast rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina, odnosno uoči njegovog rođendana.

Na inicijativu društveno-političkog udruženja "Kontronarizone" što u prevodu znači "kontranarativ" i novinara Vinčenca Lorusa, na ulicama grada je zalepljeno stotinak letaka sa portretom ruskog lidera i čestitkom na engleskom i italijanskom jeziku:"Srećan rođendan, predsedniče".