Svet

Mask: Milijarderi koji podržavaju Kamalu su verovatno na Epstinovoj listi

Kamala je samo marioneta, tvrdi Ilon Mask
Mask: Milijarderi koji podržavaju Kamalu su verovatno na Epstinovoj listi© Chesnot/Getty Images

Mnogi milijarderi koji podržavaju potpredsednicu SAD Kamalu Haris na predstojećim izborima u novembru verovatno su "prestrašeni" zbog toga što će lista klijenata Džefrija Epstina postati javna u slučaju pobede Donalda Trampa, kaže izvršni direktor "SpejsIksa" i "Tesle" Ilon Mask.

Epstina je decenijama radio kao finansijer i družio se sa bogatim i slavnim, dok 2019. nije uhapšen je jer je podvodio mlade žene, uključujući mnoge maloletnice, svojim moćnim poznanicima.

Spisak Epstinovih "gostiju" na privatnom ostrvu i drugi dokazi, koje je navodno prikupio FBI, od tada je ostao pod ključem, čak i nakon što je Epstin umro pod sumnjivim okolnostima u svojoj ćeliji na Menhetnu 2019. godine, što je zvanično proglašeno samoubistvom. 

Prošlog meseca, Donald Tramp je u intervjuu sa Leksom Fridmanom sugerisao da bi Epstinova "crna knjiga" mogla da bude objavljena ako pobedi u novembru.

U razgovoru sa bivšim voditeljem "Foks njuza" Takerom Karlsonom, Mask je rekao da je predsednička kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Haris jednostavno "marioneta" i da zapravo iza nje stoji preko stotinu "majstora lutaka".

Iako nije komentarisao verovatnoću da će lista zaista ikada ugledati svetlost dana, Mask je sugerisao da je veliki deo razloga zašto Kamala Haris dobija toliku podršku to što su "mnogi milijarderi uplašeni" da bi to moglo da bude objavljeno ako Tramp pobeđuje.

On je sugerisao da su ljudi poput suosnivača "Linkdina" i Maskovog bivšeg potpredsednika razvoja u "Pej palu" Rida Hofmana i "Majkrosoftovog" šefa Bila Gejtsa posebno zabrinuti zbog "situacije sa Epstinom" i da bi ministarstvo pravde moglo da "krene napred" u vezi sa nekim dokazima.

On je takođe istakao kako je "neverovatno" to što posle svih ovih godina, američki pravosudni sistem nije pokušao da goni ni jednu osobu sa Epstinove liste klijenata, već je umesto toga krenuo na demonstrante koji su učestvovali u nemirima na Kapitol Hilu 6. januara.

"U zatvoru postoji oko 500-600 demonstranata od 6. januara, a nijedna osoba sa liste klijenata Epstina", pretpostavio je Mask.

image