Sukob na Bliskom istoku: Najmanje sedmoro poginulih u izraelskom udaru na Damask

U napadu je ranjeno najmanje 11 osoba, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane, dodajući da su to samo preliminarne brojke jer spasioci i dalje tragaju za preživelima ispod ruševina

Najmanje sedam civila poginulo je u izraelskom vazdušnom napadu na Damask, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

Kako se dodaje, među stradalima ima žena i dece, a vazdušni udar je izveden na na stambenu zgradu, prenosi "Gardijan".

Najmanje 11 osoba je ranjeno u napadu, saopštilo je ministarstvo, dodajući da su to samo preliminarne brojke jer spasioci i dalje tragaju za preživelima ispod ruševina.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da je u vazdušnom napadu poginulo devet osoba, uključujući pet civila.

U udaru su uništena prva tri sprata zgrade u naselju Mezeh, istočno od Damaska, navodi novinar AP-a sa lica mesta.

Sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je "najoštrije ovaj brutalni zločin protiv bespomoćnih civila" pozivajući na "neposredne mere" kako bi se sprečilo da Izrael uvuče region "u sukob koji će imati katastrofalne posledice".

Takođe, u izraelskim udarima tokom noći u severnoj i centralnoj Gazi ubijeno je najmanje 12 Palestinaca, uključujući devet članova jedne porodice, javila je novinska agencija VAFA.

Devet članova iste porodice ubijeno je u napadu na njihovu kuću u naselju Šudžaja u severnoj Gazi, saopštio je palestinski Crveni polumesec, navodi palestinska agencija.

U izbegličkom kampu Nuseirat u centralnoj Gazi još troje je ubijeno, uključujući jedno dete, a nekoliko osoba je ranjeno u izraelskom napadu, prenosi Tanjug.

U Libanu, gde je u toku i kopnena operacija Izraela, za 24 sata poginulo je 36 ljudi, a 150 je povređeno u izraelskim napadima u utorak, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.