Izrael napao fabriku u Siriji: Nastaviće se i napadi na Hezbolah

Načelnik generalštaba Oružanih snaga Izraela general-pukovnik Herci Halevi izjavio je da Hezbolah pokušava da sakrije štetu

Avioni izraelskog Ratnog vazduhoplovstva napali su iransku fabriku "Saba" u industrijskom gradu Hesija, u sirijskoj provinciji Homs, izjavio je za RIA Novosti direktor industrijskog grada Hesija Amer Kalil.

"Izrael je napao iz vazduha fabriku inženjeringa 'Saba' u industrijskom gradu Hesija", rekao je Kalil.

Prema njegovim rečima, udari izraelske vojske se nastavljaju.

Istovremeno, načelnik generalštaba Oružanih snaga Izraela general-pukovnik Herci Halevi izjavio je da će se napadi na Hezbolah nastaviti.

"Nastavićemo da intenzivno napadamo Hezbolah, ne dozvoljavajući mu da se odmori ili povrati snagu", rekao je Halevi tokom obraćanja koje su preneli tamošnji mediji. 

Libanski šiitski pokret (Hezbolah), dodao je on, "pokušava da sakrije značajnu štetu" koju su mu naneli izraelski napadi poslednjih nedelja i te gubitke predstavlja kao "poteškoće u komandovanju i kontroli".

Prema njegovoj oceni, Iran još ne shvata koliko je duboka šteta naneta "isturenoj postaji koju su izgradili", odnosno Hezbolahovim položajima,  na severnoj granici Izraela.