Tramp odbio novu debatu sa Kamalom: Nemamo više o čemu da raspravljamo

Bivši američki predsednik je podsetio na Kamalin intervju za Ej-Bi-Si, u kojem je izrazila punu podršku kursu aktuelne predsedničke administracije Džozefa Bajdena, napomenuvši da takve izjave "ukazuju na nedostatak novih ideja u njenom predizbornom štabu"

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp rekao je da neće voditi još jednu predizbornu debatu sa potpredsednicom SAD i kandidatom demokrata Kamalom Haris.

Naime, Tramp je ovo izjavio nekoliko sati nakon što je "Foks njuz" pozvao dvoje kandidata na izborima za predsednika 5. novembra, da učestvuju u mogućoj drugoj debati 24. ili 27. oktobra, preneo je Rojters.

"Sada je veoma kasno da se vodi debata i nema o čemu da se raspravlja", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Truth sošl".

Tramp je podsetio na Kamalin intervju za Ej-Bi-Si, u kojem je izrazila punu podršku kursu aktuelne predsedničke administracije Džozefa Bajdena, napomenuvši da takve izjave "ukazuju na nedostatak novih ideja u njenom predizbornom štabu", i da zbog toga nema smisla održati novu debatu.

On je naglasio da trenutno vodi u anketama, a da se njegova prednost u odnosu na rivala svakim danom povećava, posebno u ključnim državama.

Kao primer, Tramp je naveo nedavnu debatu u kojoj je njegov republikanski potpredsednički kandidat Džej Di Vens "lako pobedio" svog demokratskog protivnika Tima Valca.

On i Haris su prvi put debatovali 10. septembra.
Tramp je ranije odbio poziv CNN-a za debatu 23. oktobra, koju je Haris prihvatila.