Svet

RT na Bliskom istoku o detaljima napada Hezbolaha: Dron iznenada upao dok su izraelski vojnici ručali

Ekipa RT posetila je bolnicu u koju su dovezeni ranjenici
RT na Bliskom istoku o detaljima napada Hezbolaha: Dron iznenada upao dok su izraelski vojnici ručali

Dron Hezbolaha uleteo je u kafeteriju vojne jedinice na severu Izraela i eksplodirao, ubivši četiri 19-godišnja regruta koji su se upravo pridružili Izraelskim odbrambenim snagama IDF, saopštila je šefica bliskoistočnog biroa RT na Bliskom istoku Marija Finošina.

Više od šezdeset drugih vojnika je povređeno, od kojih je sedam u kritičnom stanju. Napad je izveden sasvim neočekivano.

Sirena nije radila. Nije bilo nikakvih znakova upozorenja. Dron je uleteo, neprimećeno. U tom trenutku vojska se razoružala, oprala ruke i spremila za jelo.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant danas je došao da svojim očima vidi mesto napada. Istraga je u toku.

Ekipa RT posetila je bolnicu u koju su dovezeni ranjenici, a kako se dodaje, novinarima nije dozvoljeno da priđu vojnim bazama bez posebne pozivnice. 

Podsećamo, napad na bazu u blizini grada Binjamine izvršen je dronom i najsmrtonosniji je otkako je Izrael pokrenuo svoju kopnenu invaziju na Liban pre skoro dve nedelje, prenosi AP.

Hezbolah je napad okarakterisao kao odmazdu za izraelske napade na Bejrut u četvrtak u kojima su poginule 22 osobe. Kasnije je saopšteno da su gađali izraelsku elitnu brigadu Golani, lansirajući desetine projektila da okupira izraelske sisteme protivvazdušne odbrane tokom napada "jata" dronova.

image