Kako je američki glumac i pevač uvredio Kijev – i to iz Beograda (VIDEO)

Džared Leto je sukob u Ukrajini nazvao "problemom"

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine ocenilo je kao "uvredljive" reči američkog glumca, frontmena benda "30 sekundi do Marsa", Džareda Leta koji je sukob u Ukrajini nazvao "problemom".

"Doživljaj 'ruske energije' Džareda Letoa i njegova želja da nastupi u Rusiji je uvreda za one koji žrtvuju svoje živote da bi zaštitili slobodu", saopštilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

Američki pevač i glumac Džared Leto, tokom nastupa na koncertu u Srbiji, nazvao je sukob Rusije i Ukrajine "problemom" i izrazio želju da nastupi u Sankt Peterburgu i Moskvi, a kasnije i u Kijevu.

Ukrajinsko Ministarstvo je naglasilo da "za Rusiju ne može biti opravdanja kada nastavlja svoje pokušaje da reši 'problem' samog postojanja Ukrajine".

Leto je sa svojim bendom nastupio u petak veče u Beogradskoj areni, u okviru svetske turneje 2024.

U snimku na društvenim mrežama, frontmen benda je upitao prisutne da li su na koncert došli ljudi i iz Rusije i poručio "nedostajali ste nam".

"Jednog dana, kada prođu svi ovi problemi, doći ćemo u vašu domovinu. Vratićemo se u Srbiju, ići ćemo u Sankt Peterburg, Moskvu, svratićemo u Kijev, prošetaćemo i družiti se sa svima", kazao je Leto.