Da pukneš od smeha: Kamala se zacenila dok je objašnjavala koliko su ozbiljni predstojeći izbori u SAD

Izbori su "prepuni nekih stvari", rekla je potpredsednica SAD – i prasnula u smeh

Potpredsednica SAD i kandidat demokrata Kamala Haris nije uspela da suzbije smeh dok je pokušavala da istakne važnost predstojećih predsedničkih izbora u Americi. 

Naizgled govoreći bez telepromptera, Harisova je na mitingu u Arizoni rekla da to što su SAD "uzor za demokratiju" ponekad oseća kao breme.

"Kada razmislimo o tome kakvi su ulozi na ovim izborima – pa, oni su prepuni nekih stvari", izgovorila je Haris pre nego što se zacenila od smeha. 

Pristalice Harisove su podržale ono što su smatrali njenim pokušajem da na jednostavan način objasni složenost izbora, ali je njen nastup naišao i na mnoge kritike zbog onoga što je percipirano kao nedostatak govorničke umešnosti i nova epizoda njenog zloglasnog "kikotanja".

"Kamala Haris bez telepromptera je najgora noćna mora Demokratske partije", napisao je saradnik Foks njuza Stiv Kortes na Iksu, dodavši da je Kamalin nastup bio "brutalan za gledati".

Drugi korisnik je sugerisao da bi "kikotanje" Harisove moglo da bude paravan za njenu "nesigurnost i nesposobnost", dok su se neki korisnici zapitali "kako bi neko mogao ozbiljno da je izabere za bilo koju funkciju, a kamoli za vrhovnog komandanta".

Kritičari Harisove često ističu ono što tvrde da su nekontrolisani napadi smejanja kandidata demokrata. Nakon što je Džozef Bajden najavio da odustaje od trke za reizbor i podržao Harisovu kao novog kandidata, ruski predsednik Vladimir Putin je u šali primetio da Kamalin smeh ukazuje da "joj sve ide dobro", te da bi se zbog navodnog dobrog raspoloženja mogla suzdržati od daljih sankcija Rusiji. 

Nakon što se Putinova "podrška" Harisovoj u predizbornoj trci raširila po američkim medijima, Bela kuća je zatražila od ruskog predsednika da ne komentariše više predstojeće izbore u SAD. 

Do novog incidenta je došlo ubrzo nakon što je Trampov tim optužio televiziju Si-Bi-Es da su "varljivo" montirali odgovor Harisove u intervjuu kako bi sakrili "salatu od reči" koja je je navodno bila originalni odgovor potpredsednice SAD.

Optužbe su bile zasnovane na činjenici da je odgovor na pitanje o Izraelu koji je emitovan u okviru emisije "60 minuta" bio daleko koncizniji od onoga koji je prethodno emitovan u okviru najave intervjua.