Svet

Kamala opet napada Trampa: On je opasan, rizik je za Ameriku

Bivši američki predsednik preživeo je već dva atentata, a demokrate nastavljaju sa zapaljivom retorikom protiv njega
Kamala opet napada Trampa: On je opasan, rizik je za Ameriku© Chip Somodevilla/Getty Images

Demokratski kandidat za predsednika Amerike, ponovo zastrašuje Amerikance predviđajući kakva ih budućnost čeka ukoliko na izborima pobedi njen rival Donald Tramp koga ona pokušava da predstavi kao opasnog i nestabilnog. I to, iako je, nakon prvog atentata, bivši američki predsednik ocenio da je upravo retorika demokrata, a naročito Džozefa Bajdena i Kamale Haris navodi ljude da pucaju na njega.

Kamala je naime, reagovala na Trampovu izjavu da on nije zabrinut za postupke svojih pristalica, već da misli da je "veći problem neprijatelj iznutra".

"Imamo neke veoma loše ljude, imamo neke bolesnike. Radikalne levičare", rekao je Tramp, a Kamala je ovakvu njegovu izjavu iskoristila da ustvrdi da bi njegovi postupci mogli da ugroze slobodu ljudi.

Kamala, naime tvrdi da Tramp svakog "ko neće da se povinuje njegovoj volji, smatra neprijateljem naše zemlje".

"On kaže da bi koristio vojsku da ih progoni… i znamo na koga bi ciljao, jer ih je napadao i ranije: novinare čije priče mu se ne sviđaju, izborne zvaničnike koji odbijaju da varaju pronalaženjem dodatnih glasova za njega, sudije koje insistiraju da se pridržavaju zakona umesto da se povinuju njegovoj volji. To je jedan od razloga zbog kojih tako čvrsto verujem da bi drugi Trampov mandat bio ogroman rizik i opasnost za Ameriku", rekla je Harisova, a prenosi Si-En-En.

I ne samo to, već će njena kampanja, kako javlja ova medijska mreža, objaviti reklamu pod nazivom "Neprijatelj iznutra", gde glavni "junaci" bivšeg američkog predsednika takođe predstavljaju kao opasnog.

"Sećam se dana kada je predložio da pucamo u ljude na ulicama", kaže u ovoj reklami Olivija Troje, koja je bila pomoćnica bivšeg potpredsednika Majka Pensa, dok Kevin Kerol, bivši Trampov zvaničnik za unutrašnju bezbednost kaže da "neće biti nikog da zaustavi njegove najgore instinkte" i da, ako Amerika ponovo izabere Trampa "u strašnoj je opasnosti".

Nedavno je i bivša državna sekretarka Hilari Klinton, koja je podržala Kamalinu kandidaturu, Trampa nazvala "opasnim" i medijima naložila da ne ublažavaju retoriku kada je Tramp u pitanju i da se "drže" narativa da je on "opasan demagog".

image