Svet

IDF: Ubijen komandant Hamasovih jedinica dronova u Gazi, vazdušni udari na Bejrut

Al-Mabuh bio odgovoran za napade dronovima na Izrael i na izraelske trupe u Gazi, saopštila je vojska
IDF: Ubijen komandant Hamasovih jedinica dronova u Gazi, vazdušni udari na Bejrut© Tanjug/AP Photo/Mohammed Hajjar

Iraelska vojska (IDF) tvrdi da je u vazdušnom napadu likvidirala komandanta Hamasovih jedinica bespilotnih letelica u severnoj Gaz Mahmuda al-Mabuha. IDF je saopštio i da je ponovo napao libansku prestonicu Bejrut.

U saopštenju se navodi da je Al-Mabuh bio odgovoran za napade dronovima na Izrael i na izraelske trupe u Gazi, prenosi "Tajms ov Izrael".

Izraelska vojska je navela i da je u Džabaliji likvidirala operativce Hamasa u borbama licem u lice, kao i u vazdušnim napadima.

Izraelske snage su izvršile napade dronom u Rafi na "ćeliju naoružanih terorista" koji su planirali terorističke napade, dodaje se u saopštenju izraelske vojske.

Vazdušni napad na južni Bejrut

Vojska je potvrdila i da je jutros izvršila vazdušni napad na ciljeve Hezbolaha u Dahiji, južnom predgrađu Bejruta, nakon što nekoliko dana nije gađala libansku prestonicu.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su borbeni avioni, navođeni obaveštajnim operativcima, napali podzemno skladište oružja Hezbolaha u Dahiji, prenosi "Tajms ov Izrael".

Izraelska vojska je saopštila i da je preduzela korake da izbegne civilne žrtve, izdajući uoči napada naredbu za evakuaciju stanovništva za tu oblast.

Da je Izrael jutros napao južna predgrađa Bejruta potvrdili su ranije svedoci Rojtersa, koji su naveli da su čuli eksploziju i videli oblak dima.

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike da se odmah evakuišu iz određene zgrade u južnom predgrađu Bejruta uz upozorenje u saopštenju objavljenom na mreži Iks da će uskoro ciljati mete Hezbolaha, prenela je britanska agencija.

image