Sorošev investitor: Tržište veoma uvereno da će Tramp pobediti, Kamala je loša za posao

Nikada ne bih podržao nijednog, rekao je Stenli Drakenmiler na pitanje za koga bi glasao na predsedničkim izborima

Milijarder investitor Sten Drakenmiler rekao je da tržišta očekuju da će Donald Tramp pobediti na predsedničkim izborima sledećeg meseca.

Tokom proteklih 12 dana, tržište je "veoma uvereno da će Tramp pobediti", rekao je Drukenmiler za "Blumberg" i dodao da je to vidljivo u "akcijama banaka", na kriptotržištu.

Drakenmiler je, na pitanje za koga će glasati na izborima, rekao da nikada ne bi podržao ni Trampa ni potpredsednicu Kamalu Haris. Drakenmiler je Trampa nazvao "nasilnikom" i sugerisao da nije dovoljno dostojanstven da bude predsednik, dok je za Harisovu rekao da je "loša za posao".

"Verovatno ću upisati nekoga kada izađem na izbore", rekao je Drakenmiler, koji nije donirao nijednom kandidatu.

Drakenmiler (71) je upravljao novcem za Džordža Soroša više od decenije i finansirao kampanju Niki Hejli protiv Trampa. Predvidio je da je "izuzetno malo verovatno" da će demokrate preuzeti kontrolu nad Kongresom čak i ako Harisova nekako pobedi na izborima.

Skot Besent, koji je takođe radio za Soroša, savetovao je Trampovu kampanju o ekonomskim pitanjima. On je izneo ideju da bi Federalne rezerve mogle da imaju "predsednika u senci" koji bi služio kao potencijalni kontrapunkt sadašnjem predsedniku Džeju Pauelu do isteka njegovog mandata u maju 2026.

Drakenmiler smatra da je Fed u senci "užasna i neodgovorna ideja".

On je ocenio i da je Fedovo smanjenje kamatne stope za pola poena u septembru bila greška. Tržište treba da ublaži svoja očekivanja o tempu i obimu popuštanja centralne banke, kaže Drakenmiler.