Pitanje na koje Zelenski nema odgovor: Šta će Ukrajina da uradi u okviru "plana pobede"?

Tokom razgovora sa novinarima pre govora na sastanku Evropskog saveta u Briselu, Zelenski je zamoljen da prokomentariše ocenu kritičara da njegov "plan pobede" sadrži samo ono što saveznici mogu da urade za Ukrajinu, ali ništa o tome šta će Kijev da uradi

Nakon što je predstavio svoj takozvani "plan pobede", Vladimir Zelenski nije mogao da odgovori na pitanje novinara šta će Ukrajina konkretno da uradi u okviru tog plana.

Tokom razgovora sa novinarima pre govora na sastanku Evropskog saveta u Briselu, Zelenski je zamoljen da prokomentariše ocenu kritičara da njegov "plan pobede" sadrži samo ono što saveznici mogu da urade za Ukrajinu, ali ništa o tome šta će Kijev da uradi.

"Što se tiče 'plana pobede', pre svega, nismo ga napravili za kritičare. Naš plan je da ojačamo Ukrajinu. Mislim da je sjajno što ovaj plan ne zavisi od volje Rusije, već samo od volje naših partnera", rekao je Zelenski.

Nakon ponovljenog pitanja o tome šta će Kijev konkretno uraditi u okviru tog plana, Zelenski je rekao da Ukrajina već radi po njegovim rečima "najteži posao", a to je "odbrana slobode Evrope".

Vladimir Zelenski predstavio je u sredu Vrhovnoj radi takozvani "plan pobede", prenela je Strana.ua, napominjući da plan uključuje pet tačaka, a da prva podrazumeva pozivanje Ukrajine u NATO čak i pre kraja sukoba s Rusijom.

Tu je i ukidanje ograničenja za napade na Rusku Federaciju i nastavak "operacija" na njenoj teritoriji, kao i da se zaključi sporazum o zaštiti kritičnih resursa na ukrajinskoj teritoriji i da se u Ukrajini rasporedi "nenuklearni paket odvraćanja".