Ostin: SAD žele da Izrael smanji obim napada na Bejrut

Želimo da vidimo prelaz na pregovore koji bi omogućili civilima sa obe strane da se vrate svojim kućama, rekao je američki ministar odbrane

Sjedinjene Američke Države žele da vide da Izrael smanji obim svojih napada na i oko Bejruta, izjavio je ministar odbrane SAD Lojd Ostin na marginama samita ministara odbrane zemalja G7 koji se održava u Napulju.

"Broj civilnih žrtava je prevelik. Želimo da vidimo da Izrael smanjuje obim nekih napada na i oko Bejruta i želimo da vidimo prelaz na pregovore koji bi omogućili civilima sa obe strane da se vrate svojim kućama" rekao je Ostin, prenosi Rojters.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su saopštile danas da je izraelska ratna avijacija izvršila udare na nekoliko skladišta oružja Hezbolaha u Bejrutu i komandni centar u libanskoj prestonici koji pripada obaveštajnoj službi te militantne grupe u libanskoj prestonici.

Vazdušni napadi na južno predgrađe Bejruta, uporište Hezbolaha poznato kao Dahijeh, izvedeni su nakon što je IDF izdala upozorenja civilima u toj oblasti, prenela je ranije danas britanska agencija.