Svet

Kim Dotkom: Ako Kamala Haris pobedi, Iks je "mrtav"

Ilon Mask je do sada donirao 75 miliona dolara komitetu Amerika PAK, koja obavlja veći deo predizborne kampanje Donalda Trampa u ključnim državama
Kim Dotkom: Ako Kamala Haris pobedi, Iks je "mrtav"© Fiona Goodall/

Finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Šmic, poznat kao Kim Dotkom je izjavio da veruje da će društvena mreža Iks, koja u vlasništvu američkog milijardera Elona Maska, "umreti" ako potpredsednica zemlje Kamala Haris pobedi na američkim izborima 5. novembra.

"Ako Kamala (Haris) pobedi, Iks je mrtav", napisao je Dotkom.

Milijarder Ilon Mask je, takođe, ocenio da ako kandidatkinja demokrata pobedi na predsedničkim izborima, u Americi može biti uspostavljena ozbiljna cenzura.

"Mislim da će biti dosta cenzure pod Kamalom Haris. Ulažu se veliki napori da se uspostavi cenzura pod izgovorom borbe protiv dezinformacija", rekao je on tokom sastanka sa biračima u Pensilvaniji u znak podrške republikancu Donaldu Trampu, prenosi "Si-Bi-Es Njuz".

Mask tvrdi da je Kamala Haris oličenje velike vladine mašinerije i marioneta.

"Čudno je i licemerno reći da Tramp predstavlja pretnju demokratiji kada ono što se dogodilo američkom predsedniku Džozefu Bajdenu (njegovo odbijanje da učestvuje u predsedničkoj trci) uopšte nije bilo demokratsko", rekao je Mask.

Milijarder je najavio i da će svaki dan do predsedničkih izbora, u nekoj vrsti lutrije dodeljivati biračima po milion dolara, u cilju pojačavanja kampanje za kandidata republikanaca Donalda Trampa.

image