Svet

Šef Pentagona doputovao u Kijev: Američka pomoć Ukrajini visi o koncu?

Lojd Ostin je na Iksu naveo da posetom ukrajinskoj prestonici želi da pokaže da SAD i međunarodna zajednica i dalje stoje uz Ukrajinu
Šef Pentagona doputovao u Kijev: Američka pomoć Ukrajini visi o koncu?www.globallookpress.com © Ukrainian Presidential Press Off/XinHua

Šef Pentagona Lojd Ostin doputovao je u nenajavljenu posetu Kijevu, a kako javlja "Vol strit džornal", nije planirao da obeća novu vojnu pomoć ili da Ukrajini da dozvolu da upotrebi oružje velikog dometa za napade na rusku teritoriju.

"Vratio sam se u Ukrajinu po četvrti put kao ministar odbrane, pokazujući da SAD zajedno sa međunarodnom zajednicom, nastavljaju da stoje uz Ukrajinu", napisao je Ostin na Iksu.

Si-En-En navodi da je šef Pentagona doputovao u Kijev jer budućnost američke pomoći Ukrajini visi o koncu zbog predstojećih predsedničkih izbora u SAD dok Rusija nastavlja da ostvaruje stabilne uspehe na bojnom polju.

Američki medij prenosi da Ostin ima u planu sastanak sa Vladimirom Zelenskim i ukrajinskim ministrom odbrane Rustemom Umerovom kako bi razgovarali o potrebama Ukrajine za oružjem i podršci SAD za sledeću godinu.

image