Kenedi Mlađi: Ubistvo mog strica puč od kog se američka demokratija nikada nije oporavila

Kenedijev bratanac potvrdio da je CIA umešana u ubistvo bivšeg američkog predsednika

Nakon što je jedan od najpopularnijih američkih voditelja Taker Karlson otkrio, pozivajući se na dobro obavešteni izvor, da je Centralna obaveštajna agencija (CIA) imala udela u ubistvu bivšeg predsednika SAD Džona Ficdžeralda Kenedija 1963. godine, oglasio se sin Kenedijevog mlađeg brata, senatora Roberta Kenedija, i pohvalio emisiju voditelja "Foks njuza".

"Najhrabriji njuzkast u proteklih 60 godina. Ubistvo mog strica od strane CIA je bio uspešan puč od kog se naša demokratija nikada nije oporavila", naveo je advokat i aktivista Robert F. Kenedi Mlađi na Tviteru.

Američka administracija skinula je oznaku tajnosti sa čitavog niza dokumenata o ubistvu Kenedija koji, kao što se i očekivalo, nisu promenili zvaničnu verziju da je popularnog američkog predsednika ubio potpuno samostalno i bez ičijeg naloga "usamljeni napadač" Li Harvi Osvald, kao i da CIA nije imala nikakve veze sa njim.

Karlson je, međutim, pronašao izvor koji je "direktno i lično upoznat" sa internim dokumentima CIA koja nisu objavljena i koji je potvrdio da je glavna špijunska agencija SAD bila odgovorna za ubistvo Kenedija, kao i da je Li Harvi Osvald bio njihov čovek.

Karlsonov izveštaj uzburkao je duhove, naročito jer mnogi Amerikanci ne veruju u zvaničnu verziju koja im se servira decenijama i vrlo su ubeđeni da iza ubistva predsednika stoji "duboka država".