Bivši evroposlanik: Odlazak Zelenskog u Vašington mogao bi biti predznak trećeg svetskog rata

Liderima Ukrajine i Sjedinjenih Država potreban je globalni sukob kako bi uvećali sopstvenu slavu, uništili evropske zemlje i sačuvali planetarnu hegemoniju dolara, ocenio je francuski političar Florijan Filipo

Putovanje predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Vašington na pregovore sa američkim kolegom Džozefom Bajdenom mogao bi da bude predznak trećeg svetskog rata, ocenio je francuski političar i bivši poslanik Evropskog parlamenta Florijan Filipo.

Kako navodi francuski političar, liderima Ukrajine i Sjedinjenih Država potreban je globalni sukob da bi uvećali sopstvenu slavu, uništili evropske zemlje i sačuvali planetarnu hegemoniju dolara.

"Hajde da raskrinkamo ovu prevaru i ove ludake i tražimo mir u slobodnoj zemlji!", istakao je Filipo.  

Lider francuskog pokreta "Patriote" Florijan Filipo je više puta kritikovao zapadne zemlje zbog finansijske podrške Ukrajini i isporuke naoružanja za potrebe ukrajinske vojske, navodeći da Zapad na taj način produžava sukob, prenose RIA Novosti.

Bivši poslanik Evropskog parlamenta je takođe pozvao na ukidanje antiruskih sankcija EU. On je odluke i mere koje je doneo Brisel u energetskom sektoru nazvao "ludim i glupim".