Svet

Majka nepriznatog deteta Hantera Bajdena: Želim da moja ćerka bude član prestižne porodice

Žena sa kojom Hanter Bajden ima dete smatra da bi njihovoj ćerki dobro došlo prezime Bajden
Majka nepriznatog deteta Hantera Bajdena: Želim da moja ćerka bude član prestižne porodicewww.globallookpress.com © Jordan Tovin/Keystone Press Agency

Lunden Roberts, bivša egzotična plesačica koja je 2018. rodila dete Hantera Bajdena, navodno traži zakonsku dozvolu da njena ćerka koristi očevo prezime.

Četvorogodišnja devojčica, koja nikada nije srela svog oca ili dedu po ocu, američkog predsednika Džozefa Bajdena, "imala bi koristi od toga da nosi prezime Bajden", navela je Roberts u podnesku sudu u Arkanzasu. Zahtev je podnet je u oktviru slučaja očinstva koji je Hanter Bajden ponovo otvorio u septembru tražeći smanjenje alimentacije, prenosi lokalna "Demokratska gazeta severozapadnog Arkanzasa".

"Ime Bajden je sada sinonim za dobro obrazovnje, uspeh, finansijsku likvidnost i političku moć", rekao je Klinton Lankaster, advokat koji zastupa bivšu striptizetu. On je dodao da iako dete nema kontakata sa ocem i njegovom porodicom, prezime može da ispravi "nedolično ponašanje ili zanemarivanje" jer bi "neosporno mogla da bude poznata svetu kao dete okrivljenog i član prestižne porodice Bajden".

Robertsova (31), podnela je tužbu za očinstvo 2019. godine, nakon što je Hanter Bajden negirao da je otac njenog deteta. U jednom trenutku je tvrdio i da se "ne seća" da je upoznao bivšu košarkašicu koja je nastupala pod umetničkim imenom "Dalas" u vašingtonskom striptiz klubu. U to vreme, navodno je izlazio sa udovicom svog preminulog brata, Boa Bajdena.

DNK test je pokazao da je Hanter Bajden otac deteta. On je u januaru 2020. godine, kada se njegov otac kandidovao za predsednika, pristao da plaća alimentaciju Robertsovoj. Oženio se Južnoafrikankom, aktivistkinjom za životnu sredinu Melisom Koen, u maju 2019, samo šest dana nakon što ju je upoznao. Par je dobio sina u martu 2020.

Prošlog septembra, Hanter Bajden je zatražio od suda u Arkanzasu da mu smanji alimentaciju jer ne može da ih priušti.

Njegova mlada ćerka trenutno nosi ime Nejvi Džoan Roberts. Predsednik Bajden je navodno odbio da obezbedi zaštitu Tajne službe za devojčicu, čak i nakon što su ona i njena majka dobile pretnje. Stariji Bajden je kritikovan jer je odbio da prizna svoju unuku.

image