Si čestitao Putinu Novu godinu

Predsednik Ruske Federacije ranije je poslao novogodišnje poruke brojnim svetskih zvaničnika, između ostalih i predsedniku Vučiću

Predsednik Kine Si Đinping, nakon što ga je ruski lider Vladimir Putin pozvao da u proleće 2023. godine poseti Moskvu, uzvratio je dobronamernom novogodišnjom čestitkom.

Kako je objavila kineska državna televizija, predsednik Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin razmenili su telegrame čestitki povodom Nove godine."

Dvojica lidera razgovarala su u petak preko video linka o rusko-kineskoj saradnji i dobrim odnosima.

Ruski predsednik je pak u novogodišnjem telegramu Siju izrazio je uverenje da će se saradnja Pekinga i Moskve dodatno ojačati tokom sledeće godine.

Predsednik Ruske Federacije ranije je poslao novogodišnje poruke brojnim svetskih zvaničnika.

Iz Kremlja je saopšteno da je praznike čestitao predsednicima i premijerima svih bivših sovjetskih republika, osim baltičkih država, Ukrajine, Moldavije i Gruzije.

Telegrame su primili i glavni sekretar Komunističke partije Vijetnama Ngujen Fu Trong, kao i predsednik Nguen Fu Čonga.

Čestitke su primili i indijski premijer Narendra Modi i predsednica Drupadi Murmu.

Putin je uputio čestitke nekolicini evropskih lidera, uključujući premijera Mađarske Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Predsednik Rusije je izrazio nadu da će dve zemlje nastaviti da razvijaju bilateralne odnose za dobrobit bratskih naroda Rusije i Srbije", navodi se u Putinovoj poruci Vučiću.