Poljska: Vesti uz naslov Herojska odbrana Rusije (VIDEO)

Televizijski kanal "TVP Info", tokom priloga o sukobu u Ukrajini, emitovao naslov "Herojska odbrana Rusije"

Voditeljka emisije poljskog TV kanala "TVP Info" govorila je o sukobu u Ukrajini, kao i o tome da Rusija priprema specijalne jurišne grupe uz natpis "Herojska odbrana Rusije", prenosi poljska "Gazeta".

Korisnici društvenih mreža ironično su prokomentarisali video da se urednik vesti još nije oporavio od proslave Nove godine, dok drugi zahtevaju da se kanalu oduzme dozvola.

Ranije je američki televizijski kanal Si-En-EN, uživo 25. januara, označio ukrajinski grad Harkov kao ruski u reportaži o ruskim vojnim vežbama.

"Govorilo se o situaciji u Ukrajini. Usledio je intervju sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, kada je 20 sekundi u gornjem desnom uglu bio prikazan natpis 'Harkov, Rusija', navodi se u publikaciji.

Ranije je viši naučni saradnik Akademije vojnih nauka, vojni analitičar Vladimir Prohvatilov optužio Poljsku da planira napad na Rusiju sa teritorije Ukrajine.

Penzionisani kapetan prvog ranga, vojni ekspert Volodimir Gundarov rekao je da će Varšava povećati svoj kontingent kako bi povratila svoje istorijske teritorije u zapadnoj Ukrajini.