Mask preti "Fauči fajlovima", epidemiolog "nema pojma" o čemu on priča

Glavni Bajdenov specijalista iz perioda pandemije ponovo je na udaru vlasnika "Tvitera" ali tvrdi da nema šta da krije

Američki epidemiolog Entoni Fauči poznat i kao "kovid car" prošle nedelje se povukao sa položaja glavnog vladinog stručnjaka za zarazne bolesti, ali, da mu penzionerski dani ne protiču mirno, pobrinuo se - ko drugi nego Ilon Mask.

Novi vlasnik "Tvitera" ponovo je pripretio doktoru, najavljujući da će ove nedelje objaviti takozvane "Fauči fajlove" u kojima će, sudeći po njegovim ranijim objavama, otkriti i brojne nečasne radnje ovog kovid specijaliste.

Ali, doktor, inače odavno već i na zubu republikanaca koji najavljuju da će po preuzimanju Predstavničkog doma pokrenuti istrage o njegovoj borbi protiv pandemije, bio je oličenje nevinosti i naivnosti kada ga je novinar "Si-Bi-Es njuza" upitao da prokomentariše Maskove pretnje.

"Nemam pojma o čemu Mask priča. Mislim, ima mnogo dezinformacija, teorija zavere i dezinformacija. Nemam šta da mu kažem. Ne razumem šta radi. To je samo nesreća", rekao je doktor koji je pola veka na funkciji i ispratio je sedam američkih predsednika.

Fauči, navodno nema problem ni sa republikancima koji će ga gotovo sigurno, u okviru svoje istrage pozvati da svedoči.

"Rado bih to uradio bez ikakvih problema. Ali nemam šta da krijem. Mogao bih da branim sve što sam uradio", rekao je Fauči i dodao da planira da zadrži pravnog savetnika.

Lekar za koga je Mask napisao "optužite Faučija", i rekao da će se, kako bude gubio moć "mnogo toga otkrivati" o američkom načinu borbe protiv pandemije, požalio se novinaru da i on i njegova porodica i dalje dobijaju pretlje smrću, te da ima i dalje zaštitu koju su mu obezbedili američki maršali o trošku poreskih obveznika.

"Ne bih voleo da mislim da ću do do kraja života imati oko sebe ljude koji su dovoljno ludi da žele da mi naude jer sam uradio stvari koje su spasile milione života. To je nekako... kako to da razumeš?" rekao je Fauči.