"Pronađite homoseksualca u komšiluku": Deci u osnovnoj školi delili uputstvo

Direktorka osnovne škole u Njujorku potvrdila da knjiga za decu koja sadrži eksplicitna uputstva "kako zadovoljiti muškarca ukoliko ste i sami muškarac" ostaje u ponudi školske biblioteke

U školskoj biblioteci u Njujorku deci od 12 godina nudi se knjiga "Ova knjiga je gej", u kojoj se, između ostalog, đaci "uče" kako da pronađu istopolne seksualne partnere u blizini mesta u kojem žive. 

"Ova knjiga je gej" sadrži detaljna i eksplicitna uputstva kako imati gej seksualne odnose i "kako zadovoljiti muškarca ukoliko ste i sami muškarac".

Ipak, posebno zastrašujuć i opasan deo jeste uputstvo u kome se deci objašnjava kako da koriste "seks aplikaciju".

Prvo postavite svoju fotografiju, savetuje se deci u knjizi, aplikacija će na osnovu vaše lokacije pronaći homoseksualce u vašoj blizini, sa njima ćete moći da se dopisujete i (budući da su vam u komšiluku) sastanete. 

Postavlja se pitanje u čijem je interesu podsticanje dece i maloletnika da postavljaju svoje slike i pronalaze lokalne homoseksualce i zašto škola po svaku cenu pravda učenje dvanaestogodišnjaka kako da pronađu nepoznate ljude zarad seksualnih odnosa. 

Iako su se mnogi roditelji žalili zbog spornog sadržaja koji može veoma ozbiljno da ugrozi dečju bezbednost, direktorka škole je potvrdila da je knjiga dostupna u biblioteci i da ne planiraju da je povuku.