Snouden: Bajden će se izvući

Američki uzbunjivač u seriji tvitova komentarisao je aferu oko poverljivih dokumenata pronađenih u privatnoj Bajdenovoj kancelariji

Džozef Bajden će se izvući nekažnjeno iako je prisvojio mnogo više poverljivih dokumenata od uzbunjivača, prognozira bivši saradnik CIA i Agencije za nacionalnu bezbednost Edvard Snouden.

Američki uzbunjivač je u seriji tvitova, prokomentarisao kontroverzu oko osetljivih dokumenata iz Obamine ere koji su otkriveni u bivšim privatnim kancelarijama predsednika SAD.

Snouden je to uporedio sa slučajem Rijaliti Li Viner, koja je zbog optužbi za "prikupljanje, predavanje i gubljenje odbrambenih informacija" o navodnom mešanju Rusije u američke izbore 2016. godine dobila 5 godina zatvorske kazne.

"U međuvremenu, Bajden, Tramp, Klinton, Petreus... ovi momci imaju desetine i stotine dokumenata. Za njih nema zatvora", dodao je Snouden.

On je dalje rekao da pravi skandal nije što je Bajden imao poverljiva dokumenta koja su mu "izlazila iz čarapa", jer su, kako on kaže, svi to radili.

"Skandal je u tome što je Ministarstvo pravde za to saznalo nedelju dana pre međuizbora, ali je odlučilo da zataška priču dajući prednost partiji", istakao je Snouden koji je otkrio poverljive dokumente o tome da je Vašington nagomilavao ogromnu količinu informacija dobijenu nadziranjem običnih građana.