Svet

Na panelu o Zapadnom Balkanu u Davosu i Lajčak: Puna evropska integracija nema alternativu

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak koji je zahvalio organizatorima što su posvetili kontinuiranu blisku pažnju Zapadnom Balkanu
Na panelu o Zapadnom Balkanu u Davosu i Lajčak: Puna evropska integracija nema alternativu© Twitter/MiroslavLajcak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, danas je zahvalio 53. Svetskom ekonomskom forumu u Davosu zbog stalne pažnje koju obraća na Zapadni Balkan.

"Zahvalan sam Svetskom ekonomskom forumu zbog stalnog obraćanja velike pažnje na Zapadni Balkan. Naš diplomatski dijalog danas bio je otvoren, iskren i realističan. Dok puna EU integracija nema alternativu, neophodna je jasna posvećenost obe strane rečima i delima", napisao je Lajčak na Tviteru.

U okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu održan je panel Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu u kojem su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Albanije Edi Rama, premijer Crne Gore Dritan Abazović, predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, kao i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Ipak, u Srbiji je najviše pažnje privuklo to što je Vučić na pomenutom panelu sedeo u redu iza ostalih učesnika.

image