Ilon Mask brani ruskog hokejaša koji je odbio da nosi LGBT dres

Ivan Provorov je heroj, izjavio je voditelj "Foks njuza" Taker Karlson

Američki milijarder Ilon Mask izrazio je podršku ruskom hokejašu Filadelfija flajersa Ivanu Provorovu koji je odbio da učestvuje na LGBT mitingu "Veče ponosa" uoči utakmice regularne sezone Nacionalne hokejaške lige (NHL).

"Klatno se malo prejako zaljuljalo", napisao je Mask na Tviteru povodom komentara da bi Rus trebalo da se vrati u Rusiju ukoliko ne želi da promoviše LGBT zajednicu.

Provorov je u utorak propustio zagrevanje pre utakmice sa "Anahajmom", ali je ipak učestvovao u meču i pomogao "pilotima" da pobede (5:2).

Trener Filadelfije Džon Tortorela rekao je da je Provorov odsustvo sa zagrevanja pre utakmice zato što je odbio da nosi opremu sa LGBT simbolima.

Provorov je naglasio da to što je odbio da nosi dres sa logoom seksualnih manjina nije uvreda za predstavnike ovih zajednica, već da je tako postupio zbog svojih verskih ubeđenja.

Nakon meča sa Anahajmom, Tortorela je rekao da poštuje odluku Provorova.

Voditelj "Foks njuza" Taker Karlson nazvao je ruskog hokejaša herojem, ali je on ipak bio prinuđen da zbog brojnih napada na društvenim mrežama isključi mogućnost ostavljanja komentara Instagramu.