Madona se ponovo ruga: Pozira kao Bogorodica sa mrtvim bebama i kao Isus na Tajnoj večeri

Nakon optužbi za trgovinu decom i brojnih osuda i kritika javnosti, pevačica se vratila sukobu sa Hrišćanima i Rimokatoličkom crkvom

U najnovijem izdanju magazina "Veniti fer Italija" Madona je ponovo ismevala hrišćanske simbole i religiju pozirajući kao Bogorodica i Isus Hrist na Tajnoj večeri sa lutkama koje, čini se, predstavljaju mrtve bebe. 

Nakon brojnih osuda javnosti na račun njenih objava na društvenim mrežama i optužbi za umešanost u trgovinu decom u Malaviju, šezdesetčetvorogodišnja pop zvezda iznova je reciklirala motive koji su je proslavili pre više od četiri decenije.

Pevačica se sada se na naslovnoj strani poznatog magazina pojavila kao "Mater dolorosa" sa probodenim srcem, a hrišćane su, ipak, posebno uznemirile fotografije na kojima je Madona predstavljena kao Isus za vreme Tajne večere.

Okružena polugolim manekenkama, Madona na fotografijama drži hleb koji je direktna aluzija na hrišćansku službu.

U propratnom intervjuu, poznata pop pevačica govorila je o tome kako je bila žrtva Rimokatoličke crkve u kojoj je odrasla.

"U Rimu me je Katolička crkva žestoko kritikovala", tvrdila je ona i dodala "da je bila šokirana kada je videla da je crkva osuđuje".

"Nisu bili u stanju da shvate koliko sam svojim radom pokušavala da stvorim nešto dobro", rekla je i zaključila da je brzo shvatila "da su problem oni, a ne ona". 

Pevačica je svoje pesme i nastupe uporedila sa Isusovim učenjem.

"Bili su problem jer nisu razumeli da je moj umetnički rad ujedinio ljude i dao im slobodu izražavanja. To je bilo ogledalo Isusovog učenja."

"U ovom posebnom izdanju, Madona ponovo postaje Madona - ikona. Ne samo oličenje muzičkog trenda ili stila oblačenja, već i figura koja je jednako uznemirujuća i sveta", poručio je Olivije Bušara, urednik frnacuskog "Veniti fera".

Madona je izgradila karijeru rugajući se hrišćanstvu, od imitiranja Hristovog raspeća na svetskoj turneji do pesama "Kao Devica" i "Kao Molitva", a zbog toga je, između ostalog, deo javnosti njene nove fotografije proglasio zamornim i nemaštovitim obnavljanjem prošlih trikova.