Trampa vraćaju na Fejsbuk i Instagram

Javnost bi trebalo da čuje šta njeni političari govore, poručio je Metin predsednik Nik Kleg

Kompanija Meta saopštila je da će, nakon dvogodišnje suspenzije zbog pobune na Kapitol Hilu 6. januara, u narednim nedeljama obnoviti naloge bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Meta je objavila da su uvedene "nove zaštite kako bi se sprečilo ponavljanje prekršaja".

Metin predsednik za globalna pitanja Nik Kleg naveo je u saopštenju da bi javnost "trebalo da čuje šta njeni političari govore".

Tramp je najavio svoju kandidaturu na predsedničkim izborima 2024. godine, a Fejsbuk i Instagram su ključni za kontakte i prikupljanje sredstava, podseća Rojters.

Nekadašnji američki predsednik suspendovan je na neodređeno vreme sa Fejsbuka i Instagrama nakon nereda u glavnom gradu SAD 2021. godine.

Tramp je odluku Mete da ga suspenduje sa platforme nazvao "uvredom" za njegove pristalice, tvrdeći da su u pitanju "cenzura i pokušaj da ga ućutkaju".

Prethodno je novi vlasnik Tvitera Ilon Mask bivšem američkom predsedniku reaktivirao nalog na tvoj društvenoj mreži nakon što je taj potez podržalo 51,8 odsto ljudi od 15 miliona anketiranih. 

Bivši predsednik SAD Donald Tramp tada je izjavio da nema nameru da se vraća na Tviter, te da će radije ostati na svojoj društvenoj mreži Trut soušal.