FBI će pretražiti Pensovu kuću i kancelariju

Pensovi predstavnici su razgovorali sa nadležnima iz Ministarstva pravde o pretresima i izrazili želju da u potpunosti sarađuju

Očekuje se da će FBI uskoro pretražiti kuću bivšeg potpredsednika Majka Pensa u Indijani, kao i kancelariju u Vašingtonu, u potrazi za dodatnim poverljivim materijalima, kažu izvori Si-En-En bliski istrazi.

Pensovi predstavnici su razgovorali sa nadležnima iz Ministarstva pravde o pretresima i izrazili želju da u potpunosti sarađuju.

Članovi Pensovog tima tvrde da ne veruju da postoje poverljivi dokumenti, kako u njegovoj kući, tako i u njegovoj kancelariji, jer su i sami, kako dodaju, obavili ono što su smatrali opsežnim pretresom.

Američki list podseća da je prošlog meseca izvestio kako je u januaru Pensov advokat, Met Morgan, pronašao desetak poverljivih dokumenata u kući bivšeg potpredsednika. 

Izvor dobro upoznat sa tim vladinim dokumentima, ranije je rekao za Si-En-En da su  klasifikovani kao "dokumenti nižeg nivoa", bez ikakvih "osetljivih informacija" za koje nije potreban "poseban pristup".

Nakon otkrića poverljivih dokumenata u domovima Pensa, aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena i bivšeg predsednika Donalda Trampa, Nacionalna uprava za arhiv je zvanično zatražila od bivših lidera da prečešljaju svoje lične evidencije kako bi utvrdili postoje li poverljivi dokumenti i drugi važni predsednički materijali, prenosi list.