Svet

Sirijska pravoslavna crkva poziva na depolitizaciju pomoći žrtvama zemljotresa

Nadbiskup je pozvao sve da pomognu pogođenima katastrofom bez politizacije pitanja humanitarne pomoći, koja je ljudima u pogođenim područjima Sirije neophodna
Sirijska pravoslavna crkva poziva na depolitizaciju pomoći žrtvama zemljotresa© Tanjug/ Bernat Armangue (STF)

Pitanje humanitarne pomoći i njene isporuke svim ljudima pogođenim zemljotresom u Siriji ne treba politizovati, rekao je Njegovo preosveštenstvo Mor Nikolaus Mata Abdulahad, patrijaršijski vikar Sirijske orijentalno-pravoslavne crkve, u Antiohiji.

Nakon mise u crkvi Device Marije u Madridu, služene za pokoj duša žrtava zemljotresa u Siriji, poglavar miafizitske crkve sa središtem u Siriji je pozvao sve na ljubav, jedinstvo i saradnju kako bi odoleli novim iskušenju i posledicama, prenosi agencija SANA.

Nadbiskup je pozvao sve da pomognu pogođenima ovom katastrofom i da ne politizuju pitanje humanitarne pomoći, koja je potrebna ljudima u zemljotresom pogođenim područjima Sirije.

On je napomenuo da je Sirijska crkva u Španiji, u saradnji sa nekoliko crkava, u direktnoj koordinaciji sa sirijskom ambasadom u Madridu i španskim civilnim institucijama i organizacijama i da je u toku prikupljanje pomoći, materijalnih i finansijskih donacija u Siriju.

Svi zainteresovani iz Srbije za pomoć pogođenima zemljotresom u Siriji mogu donirati samo na jedan način, ličnim dolaskom u ambasadu ove zemlje, koja se nalazi u Beogradu, u uluci Serdara Jola 12, radnim danom od 8 do 15 časova.

image