Svet

Mask poručio da bi krajem godine mogao da bude imenovan novi direktor "Tvitera"

Ilon Mask ocenjuje da bi krajem godine "Tviter" mogao da ima novog direktora
Mask poručio da bi krajem godine mogao da bude imenovan novi direktor "Tvitera"© Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Izvršni direktor "Tvitera" Ilon Mask smatra da bi kraj 2023. bio "dobar trenutak" da se pronađe neko drugi da vodi kompaniju budući da oćekuje da će tada društvena mreža biti stabilna.

"Mislim da treba da stabilizujem organizaciju i samo se uverim da je na finansijski zdravom mestu i da je mapa puta za proizvod jasno postavljena", rekao je Mask na Samitu svetske vlade u Dubaiju.

Maska su pitali da li je pronašao novog generalnog direktora "Tvitera" i kada bi ta osoba trebalo da počne da radi. "Ne znam, pretpostavljam da bi verovatno krajem ove godine bio dobar trenutak da se nađe neko drugi da vodi kompaniju, jer mislim da bi trebalo da bude u stabilnoj poziciji oko, znate, na kraju ove godine", rekao je on.

Mask je 21. decembra na "Tviteru" poručio da će podneti ostavku na mesto njegovog izvršnog direktora "čim pronađe nekog dovoljno budalastog da preuzme posao!"

Dodao je da će "samo voditi timove za softver i servere".

Mask je nekoliko dana ranije na platformi sproveo anketu o tome da li treba da se povuče sa mesta generalnog direktora "Tvitera", i većina ispitanika je smatrala da treba.

image