Svet

Ministar spoljnih poslova Izraela: Podržaćemo ukrajinski mirovni plan u UN

U planu će biti reči o "dugoročnom miru koji bi bio postignut što pre" i koji bi garantovao "nezavisnost, suverenitet, jedinstvo i teritorijalni integritet Ukrajine"
Ministar spoljnih poslova Izraela: Podržaćemo ukrajinski mirovni plan u UN© Tanjug/Gleb Garanich/Pool Photo via AP

Izrael će podržati ukrajinsku inicijativu za mirno rešenje sukoba u toj zemlji koju Kijev planira da predstavi u Ujedinjenim Nacijama sledeće nedelje, rekao je izraelski ministar spoljnih poslova Eli Koen nakon sastanka sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrijom Kulebom.

"Upravo sam obavestio (ministra Kulebu) da će Izrael nastaviti da podržava Ukrajinu i njenu mirovnu inicijativu, koja će u Ujedinjenim Nacijama biti predstavljena sledeće nedelje", napisao je on na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, on je sa Kulebom razgovarao i o produbljenu saradnje između dve države, uključujući i borbu protiv "iranske pretnje", prenose "RIA Novosti".

"Izrael će nastaviti da podržava Ukrajinu, kao što je bio slučaj prošle godine", rekao je Koen.

Ukrajina i njeni saveznici planiraju da predstave svoju rezoluciju o rešenju sukoba u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sledeće nedelje.

Kako je naveo AP, u planu će biti reči o "dugoročnom miru koji bi bio postignut što pre" i koji bi garantovao "nezavisnost, suverenitet, jedinstvo i teritorijalni integritet Ukrajine".

image