Transrodna književnica bi da prereže grkljan Džej-Kej Rouling

Optužila poznatu autorku serijala "Hari Poter" da je odgovorna za smrt 16-godišnje transrodne osobe, pa izbrisala tvitove

Transrodna književnica Grečen Felker-Martin zapretila je da će prerezati grkljan jednoj od najpoznatijih književnica Džej-Kej Rouling, autorki serijala "Hari Poter".

Felker-Martin je na Tviteru napala Roling, novinare Helen Džojs i Džesi Singal, okrivivši ih za smrt 16-godišnje transrodne osobe u Velikoj Britaniji. Nedugo zatim, seriju tvitova je izbrisala.

"Krv na rukama Džesi Singal, Helen Džojs, Džej-Kej Rouling, svakog novinara 'postavljača pitanja' i TERF (trans-isključujuće radikalne feministkinje). Plašite li se za svoju decu? One ubijaju našu", napisala je transrodna književnica. 

"Kada bi svi oni imali jedan grkljan, čoveče", navela je Felker-Martin.

Transrodna književnica se našla među potpisnicima nedavne peticije protiv izveštavanja "Njujork tajmsa" o transrodnoj deci. Potpisnici su kritikovali novine zbog članaka u kojim se postavlja pitanje da li deca treba da se podvrgnu nepovratnim medicinskim procedurama, uključujući hormonsko lečenje i operaciju, da bi promenila svoj pol.

U jednom tekstu američkog lista čak se navodi kako pojedine škole podstiču maloletnike da promene svoj pol, krijući to od roditelja.

Džej-Kej Rouling je bila izložena brojnim pretnjama i klevetama otkako je počela javno da iznosi svoje stavove o ideologiji političke korektnosti, pa je tako "problematična" bila njena izjava da transrodne žene nisu isto što i biološke žene, a usprotivila se i korišćenju formulacije "osobe koje menstruiraju".