Svet

Lukašenko upozorio: U slučaju bilo kakve agresije na Belorusiju odgovor će biti brz i oštar (VIDEO)

Beloruski predsednik kaže da je geopolitički interes Minska da stalno usavršava nove tehnologije i metode vođenja hibridnih ratova
Lukašenko upozorio: U slučaju bilo kakve agresije na Belorusiju odgovor će biti brz i oštar (VIDEO)www.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da beloruski mir nije sinonim za žrtvu i da će u slučaju bilo kakve agresije na tu zemlju, odgovor biti brz i oštar.

"U slučaju bilo kakve agresije, odgovor će biti brz, oštar i adekvatan", izjavio je Lukašenko na sednici Saveta bezbednosti na kojoj se razmatra nacrt izmenjenog koncepta bezbednosti zemlje i nacrt zakona o narodnoj miliciji, prenosi agencija BeltA.

Prema njegovim rečima, mehanizam takozvanog političkog terorizma, testiran u mnogim zemljama, nekada u Belorusiji nije funkcionisao, dok danas ta zemlja sasvim adekvatno odgovara na provokacije, sankcije i političke ultimatume.

"Sva iskušenja su, pre svega, iskustvo. Prilagođavanje koncepta nacionalne bezbednosti realnostima današnjice je sasvim logičan korak", rekao je beloruski lider.

Lukašenko je istakao da je geopolitički interes za Belorusiju da stalno usavršava nove tehnologije i metode vođenja hibridnih ratova.

image