Svet

Afrička dizajnerka tvrdi da je Bajdenov bivši nebinarni savetnik ukrao i njen kofer

Brinton je u javnosti nosio njene ukradene originalne kreacije i nakit, tvrdi Asja Kamsin
Afrička dizajnerka tvrdi da je Bajdenov bivši nebinarni savetnik ukrao i njen kofer© Принскрин/Твитер/@asyakhamsin1

Modna dizajnerka iz Tanzanije Asja Kamsin optužila je bivšeg stručnjaka u administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena Sema Brintona da je 2018. godine ukrao njen kofer sa aerodroma "Ronald Regan" u blizini Vašingtona, prenose američki mediji. Brinton, koji je ujedno i nebinarna dreg kraljica, prethodno je optužen za još dve krađe ženskog prtljaga.

Kako je tvrdila dizajnerka na Tviteru, Brinton je čak u javnosti nosio njene ukradene originalne i unikatne kreacije i nakit.

Brinton je postao poznat kao prvi nebinarni zvaničnik u administraciji predsednika SAD, gde je bio zaposlen kao stručnjak za odlaganje nuklearnog otpada, a otpušten je nakon optužbe za drugu krađu kofera sa aerodroma u Las Vegasu.

On je za prvu krađu kofera optužen u novembru 2022. godine.

Kako prenosi "Njujork post", ovaj stručnjak za nuklearni otpad koristi zamenice oni (nebinarne osobe na engleskom jeziku o sebi govore u množini) a tuđi koferi mu se, navodno, "lepe za prste".

Američki stručnjak je prvobitno negirao navode o prvom ukradenom koferu, ali se brzo predomislio i pozvao aerodromsku policiju kojoj je rekao da "nisu bili potpuno pošteni i da priznaju da su uzeli plavi kofer".

Ipak, "Njujork post" navodi da je Brinton nakon toga više puta primećen kako na putovanja nosi kofer za koji se sumnja da je ukraden.

image