Afrička dizajnerka tvrdi da je Bajdenov bivši nebinarni savetnik ukrao i njen kofer

Brinton je u javnosti nosio njene ukradene originalne kreacije i nakit, tvrdi Asja Kamsin

Modna dizajnerka iz Tanzanije Asja Kamsin optužila je bivšeg stručnjaka u administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena Sema Brintona da je 2018. godine ukrao njen kofer sa aerodroma "Ronald Regan" u blizini Vašingtona, prenose američki mediji. Brinton, koji je ujedno i nebinarna dreg kraljica, prethodno je optužen za još dve krađe ženskog prtljaga.

Kako je tvrdila dizajnerka na Tviteru, Brinton je čak u javnosti nosio njene ukradene originalne i unikatne kreacije i nakit.

Brinton je postao poznat kao prvi nebinarni zvaničnik u administraciji predsednika SAD, gde je bio zaposlen kao stručnjak za odlaganje nuklearnog otpada, a otpušten je nakon optužbe za drugu krađu kofera sa aerodroma u Las Vegasu.

On je za prvu krađu kofera optužen u novembru 2022. godine.

Kako prenosi "Njujork post", ovaj stručnjak za nuklearni otpad koristi zamenice oni (nebinarne osobe na engleskom jeziku o sebi govore u množini) a tuđi koferi mu se, navodno, "lepe za prste".

Američki stručnjak je prvobitno negirao navode o prvom ukradenom koferu, ali se brzo predomislio i pozvao aerodromsku policiju kojoj je rekao da "nisu bili potpuno pošteni i da priznaju da su uzeli plavi kofer".

Ipak, "Njujork post" navodi da je Brinton nakon toga više puta primećen kako na putovanja nosi kofer za koji se sumnja da je ukraden.