Svet

Mask o događajima u Ukrajini 2014: Sumnjivi izbori i nesumnjivi državni udar

Nema sumnje da je to zaista bio državni udar, napisao je vlasnik "Tvitera" na ovoj društvenoj mreži komentarišući članak o događajima poznatijim kao Evromajdan
Mask o događajima u Ukrajini 2014: Sumnjivi izbori i nesumnjivi državni udar© Jeff J Mitchell / Staff

Američki milijarder Ilon Mask ocenio je da su izbori u Ukrajini (na kojima je za predsednika izabran Viktor Janukovič) bili sumnjivi, ali da nema sumnje da se u toj zemlji 2014. godine desio državni udar.

Vlasnik "Tvitera" tako je prokomentarisao članak američkog politikologa profesora Džona Miršajmera koji je okačio jedan od korisnika, a u kojem se obrazlaže zašto za ukrajinsku krizu treba kriviti Zapad, što je i u naslovu teksta.

Korisnik je citirao rečenicu iz teksta: "Za Putina, nelegalno svrgavanje demokratski izabranog i pro-ruskog predsednika – koje je sasvim ispravno nazvao državnim udarom – bilo je kap koja je prelila čašu".

Na ovu rečenicu profesora Miršajmera reagovao je Mask sličnom opaskom.

Komentar jednog korisnika Tvitera da je Janukovič bio "ruska marioneta… neprijatelj Ukrajine" i da su se Ukrajinci udružili da ga se otarase, američki milijarder odgovorio je kratkim pitanjem: "Kako je izabran za predsednika?".

image