Zelenski objavljuje knjigu svojih "najmoćnijih ratnih govora"

"Poruka iz Ukrajine" trebalo bi da bude objavljena u decembru u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji, a prihod od prodaje ide u humanitarni fond predsednika Ukrajine

Šesnaest "najmoćnijih ratnih govora" ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog biće objavljeni 6. decembra u knjizi pod nazivom "Poruka iz Ukrajine".

"Jedina knjiga koju je zvanično odobrio predsednik Zelenski, 'Poruka iz Ukrajine' obuhvata govore koje je on lično izabrao kako bi ispričali priču ukrajinskog naroda", navodi se na tvrdo ukoričenom izdanju koje je već u pretprodaji po ceni od 16 dolara.

Uvod je napisao Zelenski kako bi objasnio šta je naučio o sebi i Ukrajincima od pokretanja ruske specijalne vojne operacije krajem februara.

"Ako želite da razumete ko smo, odakle dolazimo, šta želimo i gde idemo, morate da naučite više o tome ko smo mi. Ova knjiga će vam to objasniti", naveo je ukrajinski predsednik u saopštenju koje je objavio izdavač.

Knjiga, za koju je predgovor napisao urednik lista "Ekonomist" za Rusiju i istočnu Evropu, Arkadi Ostrovski, biće objavljena u Britaniji, Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, Španiji i Portugalu, preneo je britanski "Gardijan".

Navodno će sav prihod od knjige govora otići humanitarnoj fondaciji Zelenskog "Junajted24".

Od početka sukoba, ukrajinski predsednik, inače bivši glumac, svakodnevno se obraća svojim sunarodnicima putem emotivnih video poruka koje objavljuje po društvenim mrežama.

Njegove govore putem video linka na međunarodnim događajima zapadni mejnstrim mediji redovno prenose.