Svet

Lukašenko i Dugin se sastali u Minsku

Želja predsednika je bila da ruski filozof Belorusiju vidi svojim očima
Lukašenko i Dugin se sastali u MinskuAP © AP Photo, File

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko sastao se u Minsku sa ruskim filozofom Aleksandrom Duginom.

Razgovor je trajao oko dva sata, a poželevši dobrodošlicu svom gostu, predsednik Lukašenko istakao je da je želeo da Dugin Belorusiju vidi svojim očima, prenela je beloruska agencija Belta.

"Minsk svakako nije cela Belorusija, kao što ni Moskva nije sva Rusija. Ipak, vi ste iskusan čovek i možete da pogledate Minsk kako biste zaključili kako Belorusi žive. Vi ste Belorus. Nadam se da ne odvajate to u svom umu i da je ne smatrate stranom zemljom. Uprkos činjenici da ona sada jeste nezavisna i suverena država", rekao je Lukašenko.

On je dodao da Dugin može da vidi stvarnu sliku, onu iza brojeva, linija i zareza, i da je to naročito važno jer ljudi ne razumeju najbolje šta se dešava u Belorusiji, naročito šta se dešavalo u prošlosti.

"Ponekad smo kritikovani bez razloga. Razumem da postoji, ili je postojala, zavist ili nešto drugo, neki drugi razlozi. Zbog toga osoba vašeg kalibra, javna ličnost koja može da sagleda stvarnost. Nadam se da će svaki ruski građanin, ne samo svaki Rus, saznati o tome kako Belorusi razmišljaju i žive. Veoma sam zainteresovan za to jer moramo da živimo zajedno. Ne treba da bežimo jedni od drugih, bez obzira na sve", istakao je Lukašenko.

 

image